Nykäsyjä

14.1.2016

VAPAUDEN KAIPUU Mitä onni on Maailmalla levitellään edelleen onnellisuudenoppeja, joita amerikkalaiset ”puppugeneraattorit” syytävät. Konsulttifilosofit saarnaavat perusteetonta hyvän fiiliksen politiikkaa, jolla saadaan aikaan vain vääristyneitä onnenodotuksia ja turhan nauramista, käkätystä jokaiselle ääneen lausutulle kommentille. ”Unohda tällaisten oppien omaksuminen ja ole oman lue lisää »

10.11.2015

AJATUKSEN LENTOA Kurkien solidaarisuus Kurkiauraa katsellessani ihmettelen usein miten suuret linnut jaksavat lentää valtavan pitkiä muuttomatkoja. Tähän antaa selityksen biologi William Vehmala Turun yliopistosta. Kurkiaura elää koko ajan. Auran vetäjä vaihtuu niin, että jokainen johtaa vuorollaan ja tekee samalla raskainta lue lisää »

14.9.2015

SYKSYN SULOA Jättöjuova Taivaalle tähyäminen on meidän perheessä yleensä hänen heiniään, mutta innostuinpa minäkin nappaamaan tämän kuvan mökin pihamaalla. Syksyn edetessä lentoreitit kytevät yhä useammin mielessä, kun lähtö Torreviejaan lähestyy. Madonluvut vanhoille käsityksille Toisin kuin Espanjassa Suomessa varsinainen kesäaika oli lue lisää »

26.2.2015

ODOTTAVAT KATSEET KEVÄÄSEEN Ja valkeus tuli Vuodenvaihteen molemmin puolin katselin Suomen Kuopiossa Sankaripuiston morsiusangervojen muodonmuutoksia. Ehkä tämä ei kuvasta todellista metamorfoosia, mutta melkoista muutosta kylläkin. Viime vuoden loppupuolella morsiusangervojen rennot, kaareutuvat oksat olivat pelkät tummanpuhuvat rangot. Sitten oksille satoi ensilumi, lue lisää »

20.10.2014

MERKKIPÄIVIÄ JA MUUTA HAUSKAA   Seurasimme Suomen hallituspolitiikkaa viime kesän ja alkusyksyn aikana melko tiiviisti. Puolueen uusi toveripuheenjohtaja kehui estottomasti uutta naiskehitysministeriä ja sanoi, että tämä on kaiken lisäksi – nopea oppimaan. Tämän kuullessaan hän huomautti: ”Olisikohan toveripuheenjohtaja todennut samoin lue lisää »

6.10.2014

MIKÄ MEITÄ PUHUTTAA Kesäleikit on leikitty ja kesäkukat kuihtuneet. Muistoihin voin kuitenkin liittää kuvan aurinkoisen Savonlinnan sillankaiteen petunioista, jotka kaunistivat oopperamatkan suruvoittoista tunnelmaa. Kullervo-ooppera oli pitkästä aikaa parasta, mitä olen kokenut jokakesäisillä festivaaleilla. Esityksen musiikki, lavastus, ohjaus, esiintyjät ja kaikki lue lisää »

24.3.2014

Kaikkien aikojen El Clásico 23.3.2014 ”Tuskin koskaan on pelikentällä nähty yhtä paljon osaamista, itseluottamusta ja niin monta miljonääriä”, tuumi hän peliä seuratessaan.     Suomi nousuun Otaniemessä ideoitu epäonnistumisen päivä kokosi arvovaltaisen joukon suomalaisia poliitikkoja ja yritysjohtajia. Tämä sympaattinen ilmiö lue lisää »
« Sivu 1, 2, 3 »