Nykäsyjä

26.9.2016

KAUNIITA JA RUMIA Kesän suloa Suomen kesä on ohi, mutta Espanjassa lämpöä ilmeisesti riittää joulukuuhun asti, koska merivesi on mahtava lämpövarasto kuuman kesän jälkeen. Sankareita… Askeleeni suuntautuvat lähes päivittäin Sankaripuiston halki. Näin syyskesällä se on kauneimmillaan. Kuopion Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston kokouksessa lue lisää »

20.3.2016

KIMURANTEIKSI JÄÄTYNEET SUHTEET Kaikki keikuttavat venettä Sanotaan, että samassa EU-veneessä ollaan, mutta pitääkö se paikkansa. Näyttää siltä, että monissa veneissä soudetaan, ja muutamat niistä ovat uppoamaisillaan. Maanosamme kannalta oli varsin mielenkiintoista, että UK:n ja EU:n eliitit pohtivat pääministeri David Cameronin lue lisää »

14.1.2016

VAPAUDEN KAIPUU Mitä onni on Maailmalla levitellään edelleen onnellisuudenoppeja, joita amerikkalaiset ”puppugeneraattorit” syytävät. Konsulttifilosofit saarnaavat perusteetonta hyvän fiiliksen politiikkaa, jolla saadaan aikaan vain vääristyneitä onnenodotuksia ja turhan nauramista, käkätystä jokaiselle ääneen lausutulle kommentille. ”Unohda tällaisten oppien omaksuminen ja ole oman lue lisää »

10.11.2015

AJATUKSEN LENTOA Kurkien solidaarisuus Kurkiauraa katsellessani ihmettelen usein miten suuret linnut jaksavat lentää valtavan pitkiä muuttomatkoja. Tähän antaa selityksen biologi William Vehmala Turun yliopistosta. Kurkiaura elää koko ajan. Auran vetäjä vaihtuu niin, että jokainen johtaa vuorollaan ja tekee samalla raskainta lue lisää »

14.9.2015

SYKSYN SULOA Jättöjuova Taivaalle tähyäminen on meidän perheessä yleensä hänen heiniään, mutta innostuinpa minäkin nappaamaan tämän kuvan mökin pihamaalla. Syksyn edetessä lentoreitit kytevät yhä useammin mielessä, kun lähtö Torreviejaan lähestyy. Madonluvut vanhoille käsityksille Toisin kuin Espanjassa Suomessa varsinainen kesäaika oli lue lisää »

26.2.2015

ODOTTAVAT KATSEET KEVÄÄSEEN Ja valkeus tuli Vuodenvaihteen molemmin puolin katselin Suomen Kuopiossa Sankaripuiston morsiusangervojen muodonmuutoksia. Ehkä tämä ei kuvasta todellista metamorfoosia, mutta melkoista muutosta kylläkin. Viime vuoden loppupuolella morsiusangervojen rennot, kaareutuvat oksat olivat pelkät tummanpuhuvat rangot. Sitten oksille satoi ensilumi, lue lisää »

20.10.2014

MERKKIPÄIVIÄ JA MUUTA HAUSKAA   Seurasimme Suomen hallituspolitiikkaa viime kesän ja alkusyksyn aikana melko tiiviisti. Puolueen uusi toveripuheenjohtaja kehui estottomasti uutta naiskehitysministeriä ja sanoi, että tämä on kaiken lisäksi – nopea oppimaan. Tämän kuullessaan hän huomautti: ”Olisikohan toveripuheenjohtaja todennut samoin lue lisää »
« Sivu 1, 2, 3 »